marelvi_cifra_afaceri

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi mizeaza pe o cifra de afaceri mai mare cu 18% in 2016

Importatorul si distribuitorul de aparate electrocasnice Marelvi se asteapta la o cifra de afaceri cu peste 18% mai mare in 2016. In 2015, compania a raportat un rulaj de 190 milioane de lei, iar pentru anul curent estimeaza un nivel de 225 milioane de lei (50 milioane de euro).

 

Piata de electrocasnice inregistreaza un trend crescator, astfel ca in perioada ianuarie-mai 2016 avem o crestere de 30,7% in unitati si 28,8% in lei fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat pentru WALL-STREET.RO Dumitru Mihalescu, proprietarul Marelvi.

Compania Marelvi, din Radauti, a fost fondata in anul 1995 si se ocupa cu distributia de electrocasnice si electronice din Romania.

Potrivit lui Mihalescu, cele mai mari cresteri au fost consemnate de categoria congelatoarelor (50,7% in volum si 42,2% in valoare), cuptoare built-in (46,6% volum si 42,9% in valoare) si cooling (29,3% in unitati si 26,9% in valoare).

In acelasi timp, cele mai mici cresteri au fost inregistrate de categoria aspiratoarelor (16,9% in volum si 35,1% in valoare) si a cuptoarelor cu microunde (23% volum si 20,1% valoare).

„Pretul pe piata al acestor produse este unul in usoara scadere, in principal datorita faptului ca au crescut vanzarile pe brand-uri private label , produse de categorie B sau C”, a adaugat Mihalescu.

Incepand cu 1 iulie 2016, compania Marelvi a preluat divizia comerciala a producatorului de aparate frigorifice Liebherr, devenind astfel singurul importator si distribuitor de aparatura frigorifica produsa de compania germana Liebherr din Romania, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania importa si distribuie aparate frigorifice Liebherr de uz casnic pe piata romaneasca inca din 2008. Odata cu aceasta achizitie, Marelvi si-a completat oferta comerciala Liebherr si cu portofoliul de aparate frigorifice profesionale, care include produse din industria hoteliera si catering, retail alimentar, brutarii si patiserii, laboratoare de cercetare, industria bauturilor, alimente congelate si inghetata.

”In contextul extinderii acestui parteneriat, putem acum veni si in intampinarea micilor si marilor afaceri din industria alimentara, hoteliera, de cercetare si farmaceutica din Romania”, a spus Mihalescu.

Liebherr, o afacere de familie din Germania, a fost infiintata in 1949, iar in prezent reuneste peste 130 de companii, cu o cifra de afaceri de peste 9,1 miliarde de euro. Grupul are aproximativ 41.000 de angajati care produc zilnic peste 10.000 de aparate.

Preluare: www.wall-street.ro